tisdag 20 november 2012

Chokladbakelse med pistage och hasselnöt



Det andra bidraget jag anmälde till Fazer/ögon tävlingen var denna chokladbakelse. Jag älskar choklad i nästan alla former. Här bakade jag flera riktigt sega kladdkakor.  Mellan kakorna ligger köpt nötcreme, hemmagjord chokladpudding, grädde med mörk choklad samt en pistagecreme. Tårtan är täckt med en kaffe/chokladmousse och dekorerad med ladyfingers och minimarshmallows, Det blev ganska många smaker och jag hade nog kunnat utesluta nötcremen, den märktes inte alls. Dock blev bakelsen ganska god ändå med sin choklad/kaffe/pistage smak!






Pistagekräm
225 g smör
2 dl mjölk
1 vaniljstång
2 dl  pistagenötter, hackade
3 dl florsocker
5 msk mjöl 
ev lite grön karamellfärg

 Värm mjölken och dela vaniljstången och skrapa ur fröna, vispa ut dem i mjölken, blanda därefter i mjölet och låt koka tills du har en tjock smet. Vispa ihop smör och socker till det är fluffigt och blanda med mjölkblandningen. Rör ner hackade pistagenötter och karamellfärg. 
Receptet kommer ursprungligen från den underbara matbloggen  Trattoria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar